Aleksandar Nikolić je rođen u Beogradu 1979. godine. Tokom detinjstva i adolescentskog doba aktivno se bavio atletikom. Osvajač je brojnih medalja, diploma i pehara na gradskim i republičkim takmičenjima u trčanju na kratke i srednje staze u konkurenciji pionira i juniora. Po završetku gimnazije u Beogradu, upisuje Fakultet fizičke kulture (sadašnji Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja na Košutnjaku). Nakon diplomiranja početkom 2005. godine započinje rad u osnovnim školama u ulozi profesora fizičkog vaspitanja i fizioterapeuta za studente sa hendikepom u okviru civilnog služenja vojske.
  U svojstvu instruktora joga rekreacije radi od 2002. Znanja i veštine iz joge je sticao od poznatih instruktora i učitelja joge u Nemačkoj, Čehoslovačkoj, Grčkoj, Hrvatskoj te u Beogradu i Novom Sadu. Najviše je naučio o jogi iz ličnog kontakta i desetogodišnjeg učenja kod svetski renomiranog učitelja bhakti joge Saćinandana Svamija. Do sada je održao preko 3000 grupnih časova hatha joge u Kulturnom centru Čukarica, SAD ambasadi, Wellness Land-u, City Wellness-u, Palestri i brojnim drugim klubovima. Časove drži najviše po Iyengar školi joge. U proteklih pet godina je angažovan u svojstvu predavača na teme o psihologiji i filozofiji joge (kojom se aktivno bavi od 1998.).
  Godine 2006. izdaje knjižicu Rekreacija, zdravlje i joga. U pripremi je nova knjiga - Priče o jogi iz drevne Indije. 
  Godine 2009. diplomira na osnovnim studijama Indovedske psihologije (psihologija joge) na Akademiji za Indijske tradicionalne nauke Centro Studi Bhaktivedanta u Pizi, Italija.

Aleksandar Nikolić
dipl. psiholog (vedske
psihologije) i instruktor
hatha joge

Psihološko
energetski tretmani

Sadržaj psihološko-energetskog tretmana:

Nakon uvodnog razgovora i detekcije rada glavnih čakri vedski psiholog saopštava klijentu stanje njegovih energetskih centara i njihovu povezanost sa psihičkim životom. Vrši se i konsultacija o metodama (meditacije, energizacije, hata joga, kirtan joga, pozitivne afirmacije, mudre, mantre) koje Vedska akademija nudi, a koje klijent može da prihvati za energizaciju svih čakri, a posebno onih koje pokazuju debalans.

Aleksandar Nikolić, dipl.psiholog
(staroindijske psihologije)
zakazivanje: tri dana ranije

dodatni info...
slike slajdova - CHAKRE.pdf slike slajdova - CHAKRE.pdf
Size : 854.607 Kb
Type : pdf

Šta su čakre i koja je njihova funkcija?

Čakra u prevodu sa sanskrita znači vrtlog energije. Čakre uvlače životnu energuju iz Univerzalnog energetskog polja oko nas i oživljavaju energetsko (umno) polje i fizičko telo. Čakra se najčešće okreće u smeru kazaljke na satu (gledano spolja) i tada radi
harmonično. Čakra koja pokazuje disfunkciju i
okreće se nepravilno tj. u smeru suprotnom od smera kazaljke na satu je zatvorena, a ukoliko detekcija viskom utvrdi da se čakra uopšte ne okreće onda je blokirana. Uzrok bloka ili zatvorenosti čakre je prisustvo energetskih blokova u energetskom polju
osobe koje je ona razvila u detinjstvu ili tokom života usled mnogo različitih faktora i blokovi služe kao nesvesni mehanizam odbrane. Blokovi se nekad opisuju i kao zamrznuta energija svesti. Energetski blokovi
koji sprečavaju pravilan rad energetsko-psihičkog centra ili čakre onemogućavaju osobi da razvija harmonična iskustva na psihičkom nivou sa kojim je čakra povezana. 

Make a free website with Yola